tisdag 15 maj 2012

Kryddor


Visst är det trevligt med färska kryddor, framförallt så här inför sommarens alla goda middagar med grill och annat mys! I vårt fönster står just nu egen odlad persilja, gräslök och basilika....


Ute finns det en hel del andra kryddor som är bra att ha som t.ex chili, timjan, gräslök, mynta, oregano och citronmeliss... bara att gå ut och plocka :o)

Idag har vi gjort ett nytt recept till middagen, så gott och en riktigt härlig smakupplevelse!

Baconinlindad kycklingfilé med blomkålsmos

4 portioner

600 g kycklingfilé
150g philadelphiaost
8 soltorkade tomater
2 paket bacon
salt och peppar
smör att steka i
1 stort blomkålshuvud
2 dl creme fraiche

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med philadelphiaosten.
3. Dela kycklingfiléerna i två halvor på längden. Skär en ficka i i filéerna och fyll med röran. Salta och peppra på filéerna och linda in dem i bacon.
4. Bryn filéerna i smör och lägg i en ugnsfast form. Stek i ugnen i ca 20 min.
5. Dela blomkålen och koka bitarna mjuka. Häll av vattnet, tillsätt creme fraiche och mixa till mos. Smaka av med salt och peppar. Servera med en god grönsallad.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

// Nina ;o)

Inga kommentarer: