tisdag 7 december 2010

London 2010

Varje år,  första helgen i december åker vi till London hela familjen. Vi brukar bo i ett område som heter Earls Court men i år så tänkte vi att vi skulle testa någon annan dela av London, så vi fastnade för  "Paddington", som visade sig vara ett mycket bra byte. 


Visst är Earls Court trevligare på många sätt men närheten till city och alla sevärdheter gjorde att vi verkligen fatsnade för Paddington. Sen fanns det ju Starbucks alldelens utanför dörren. Deras Caffè Mocha är bara helt underbart god.

Vi brukar boka hotell via Booking.com som är en jätte bra sida att hitta prisvärda och bra hotell överallt i världen. Det är lätt att abnoka om man skulle hitta något annat hotell eller det händer något som gör att man inte kan åka på den planerade resan. Bara man avbokar 24 tim innan man skulle komma så är allt ok.

Första dagen på resan brukar det bli en sväng till Primark, ett helt otroligt stort shopping varuhus som säljer smycken, strumpor, skor, väskor och kläder i massor till otroligt billiga priser. Det är rena drömmen för barnen att shoppa här.

Andra trevliga ställen att besöka i London är Camden MarketLite historia: Europas subkulturella hjärta började 1972 bulta i en stadsdel i nordvästra London, något som med åren vuxit till det myllrande Camden Market. Störst i sitt slag i den brittiska huvudstaden, är Camden ett London bortom Big Ben och Oxford Street som erbjuder lackmode och dyr vintage, billig asiatisk mat och obskyr gatukonst. Framtiden för stadsdelen och marknaderna, en omtalad attraktion som på många sätt är integrerad till ett, är emellertid osäker.



Summan är ett obegränsat vimmel, där i stort sett allt är öppet alla dagar i veckan. Gatorna är alltid dignande av människor. Besökarklimax nås på helgerna, då trycket blir så kompakt att tunnelbanestationen Camden Town stängs för alla som vill åka någon annanstans än upp från underjorden till denna färgmättade trängsel. Promenaden leder för huvuddelen av flanörerna och fyndjägarna norrut härifrån, och på vägen passeras det mesta av frestelser man kan tänka sig. Vinyler eller psilosybinsvamp. Grönsaker, organiskt bröd eller sydamerikanska regnpinnar. Antikviteter och allehanda bisarra kuriositeter – allt inom några minuters gångavstånd från varandra.


Skor är också något som är roligt att shoppa i London, finns massor av härliga butiker med de mest fantastiska skor. Ett besök till favoritbutiken brukar vi alltid hinna med. Butiken ligger på Poland Street, en paralellgata till Regent Street (måste bara ta reda på vad butiken heter). Där köpte yngsta dottern ett par skor som hon föll handlöst för.



Ett annat ställe som vi också alltid besöker är Harrods, för att köpa choklad, goda teer, Cup Cakes och så klart besöka julavdelningen för att köpa ett par julkulor.



Deras julskyktning är alltid helt fantastisk att titta på. Man upptäcker hela tiden nya saker när man går igenom fönster för fönster.



Hela London är julpyntat i massor av färger, lampor och annat som lyser upp staden. Det är verkligen en vacker tid att åka till denna stad. På den här bilden ser det nästan ut som att julbelysningen flyger i luften.



Vi åker mycket buss när vi är i London. Med ett Oyster Card som man fyller på med den summa man vill så tar man sig snabbt mellan olika sevärdheter och shoppingcentrum. Kortet går även bra att använda på tunnelbanan.

Fortsätning följer....

// Nina ;o)

Inga kommentarer: