Favorit i repris, Roy Fares ....
Nutella Cupcakes, sååååå gott bara att njuta. Jag har denna gång blandat ner lite extra Marabou Choklad saltlakrits i små bitar. Blev riktigt bra :)
Ingredienser:
100 g Vetemjöl (1 3/4dl)
150 g Strösocker (1 3/4dl)
30 g Kakao (3/4dl)
3 g Maizena (1tsk)
3 g Bakpulver (1/2tsk)
3 g Bikarbonat (1/2tsk)
3 g Salt (1/2tsk)
8 g Vaniljsocker (1msk)
55 g Ägg (1st)
75 g Mjölk (3/4dl)
40 g Vegetabilisk olja (1/2dl)
50 g Bryggd kaffe (Varm) eller kokande vatten (1/2dl)
100 g Vetemjöl (1 3/4dl)
150 g Strösocker (1 3/4dl)
30 g Kakao (3/4dl)
3 g Maizena (1tsk)
3 g Bakpulver (1/2tsk)
3 g Bikarbonat (1/2tsk)
3 g Salt (1/2tsk)
8 g Vaniljsocker (1msk)
55 g Ägg (1st)
75 g Mjölk (3/4dl)
40 g Vegetabilisk olja (1/2dl)
50 g Bryggd kaffe (Varm) eller kokande vatten (1/2dl)
100 g Marabou choklad med saltlakrits, hackade i små bitar
Gör så här
1.Sätt ugnen på 170 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke.
2.Vispa ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt med en handvisp.
3.Blanda i äggvispningen med dem torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet och blanda väl, smeten kommer att vara lös.
4.Vill du inte ha kaffesmak tillsätter du varmvatten.
5. Fyll dina cupcakes formar lite mindre än 3/4 med smet.
6.Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 16 – 17 min. Gör stickprov, ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frosting.
Frosting
150 g Mörk choklad – smält
250 g Osaltat smör – rumstemperatur
150 g florsocker (2 1/2dl)
8 g Vaniljsocker (1msk)
2 g Salt (1/4tsk)
100 g Nutella (1dl
1.Hacka chokladen och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad.
2.Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt vit och fluffigt.
3.Vispa i nutella och den smälta mörka chokladen, vispa väl.
4.Är frostingen lite lös kan du stoppa in den i kylen 10 minuter
// Nina ;o)
Gör så här
1.Sätt ugnen på 170 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke.
2.Vispa ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt med en handvisp.
3.Blanda i äggvispningen med dem torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet och blanda väl, smeten kommer att vara lös.
4.Vill du inte ha kaffesmak tillsätter du varmvatten.
5. Fyll dina cupcakes formar lite mindre än 3/4 med smet.
6.Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 16 – 17 min. Gör stickprov, ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frosting.
Frosting
150 g Mörk choklad – smält
250 g Osaltat smör – rumstemperatur
150 g florsocker (2 1/2dl)
8 g Vaniljsocker (1msk)
2 g Salt (1/4tsk)
100 g Nutella (1dl
1.Hacka chokladen och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad.
2.Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt vit och fluffigt.
3.Vispa i nutella och den smälta mörka chokladen, vispa väl.
4.Är frostingen lite lös kan du stoppa in den i kylen 10 minuter
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar