måndag 22 september 2014

Smulpaj med rabarber och hallon


Det gäller att ta hand om så mycket som möjligt i trädgården nu innan frosten kommer. Idag blev det en härlig rabarberpaj. Använder mig av Leilas recept  men idag blandade jag i hallon istället för jordgubbar och drog ner på sockret från ursprungsreceptet. 

200 grader varmluft

Smuldeg

200 g smör
1 1/2 dl råsocker
1 1/2 dl kokos
2 1/2 dl vetemjöl
1 1 /2 dl havregryn

Fyllning

5-6 st rabarber, beror lite på storlek
1 dl hallon
0,75 strösocker
2 msk potatismjöl

Förbered fyllningen och lägg den i en smord pajform. Nyp ihop smuldegen, blanda ner havregrynen sist. 

Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Servera med en god vaniljglass eller vaniljsås.

// Nina ;o)

Inga kommentarer: