Äppel Paj från egna äpplen blev det ikväll
Ingredienser
1.5dl råsocker
1.5dlk okosflingor
1.5dl havregryn
2.5dl vetemjöl (här hemma anv vi sojamjöl och mandelmjöl)
200g kallt smör
1.5dlk okosflingor
1.5dl havregryn
2.5dl vetemjöl (här hemma anv vi sojamjöl och mandelmjöl)
200g kallt smör
6-7 stäpplen
2msk smör
2msk strösocker
2tsk malen kanel
smör till formarna
1. Äppeltantens smuldeg
2. Nyp ihop råsocker, kokosflingor, havregryn, vetemjöl och smör tills det blir en smulig deg.
3. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
4. Förbered fyllningen. Skär frukten i klyftor och stek i smör och strösocker.red valfri fyllning
5. Lägg fruktblandningen i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen.
6. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
Helt klart den godaste smulpajen av alla!
Servera med en god vaniljglass och vaniljsås.
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar