... betyder på italienska "Livet är underbart" och visst stämmer det för det mesta, eller hur! Idag har jag haft en extra ledig dag så ett besök på Ulriksdal Slottsträdgårdar stod på agendan för lite höst inköp till trädgården. Passade på att äta deras vegetariska Buffé till lunch, alltid lika god och fräsch. Man får alltid sådan inspiration när man är där, ren njutning!
Har hittat massor av spännande nya GI-recept och ikväll blev det goda Färsbiffar med varm svamsallad.
4 portioner
500 g köttfärs
1 ägg
1 dl grädde
skalet från 1 citron
färska örter som tex oregano, basilika och timjan.
salt och svartpeppar
1 msk smör
1 pkt färskost med vitlök, 125g
Varm svampsallad
100g skogssvamp
1/2 squash
1 gul lök
1 msk smör
1. Blanda färs med ägg, citron skal, örter, salt & peppar.
2. Forma fyra biffar och stek i smör ca 4 min på varje sida.
3. Skiva svamp och squashen. Skala lök och strimla fint.
4. Hetta upp en annan pannan m smör och bryn lök, svamp och squash i några minuter. Salta och peppra.
5. Servera biffarna m den varma svampsalladen, en klick färskost på toppen och en god färsk sallad bredvid.
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar