Dagen började med en skön powerwalk och sen en härligt god bunch ute i solen av mannen i huset. Stekta kantareller och parma skinka (som är lyxigt god att steka), ägg, stekt färskpotatis, grönsaker från växthuset, äpplen från trädgården och så persiko bitar. Vilken härlig start på dagen!
Sen kom regnet och vi kunde fortsätta njuta av en skön söndag inomhus men att packa undan sommarens kläder och plocka fram höstens och vinterns sköna tröjor och annat som kommer att behövas. Sen blev det pyssel i köket tillsammans med bakning av bröd och planering av veckans middagar och matlagning till kvällens familjemiddag. Ikväll blev det...
GI - Purjolökspaj
Pajskal
100 g rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
1/2 dl sojamjöl
1/2 dl majsmjöl
1/2 tsk salt
Fyllning
1 förp bacon
1 purjolök
1 förp fetaost, 150g
3 ägg
2 dl grädde
salt & svartpeppar
2 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 225 g
2. Nyp ihop ingredienserna till pajskalet. Forma till en smidig deg och ställ i kylen 15min. Tryck ut degen i ett pajskal och förgrädda i ca 15min.
3. Hetta upp en stekpanna och stek bacon till det fått färg. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Strimla purjolök och tärna fetaost. Fördela purjolöken, fetaost och bacon i pajskalet. Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar och häll det över pajskalet.
5. Toppa med riven ost och grädde i mitten av ugnen ca 25 min.
Servera med en god tomatsallad med lök i en vinegrätt dressing.
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar