onsdag 22 augusti 2012
GI-middag - Lax- och räkgryta med spenat och apelsin
Kvällens middag blev en riktig höjdar middag. Enkelt, snabbt och gott....
4-portioner
1 gul lök
1 msk smör
100 g färsk spenat
2 dl grädde
1 dl vatten
1 fiskbuljong
500 g laxfilé
salt och vitpeppar
1 apelsin
200 g skalade räkor
1. Skala och hacka löken. Hetta upp en gryta med smör och bryn löken. Tillsätt färsk spenat och fräs några minuter.
2. Tillsätt grädde och vatten och smula i fiskbuljongen. Skär laxen i bitar och strö på salt och peppar. Tillsätt laxen i grytan. Låt sjuda några minuter tills laxen är färdig.
3. Skala apelsinen och skär ut fileér. Pressa lite av saften i grytan.
4. Vänd ner räkorna innan servering och garnera grytan med apelsinfileérna. Smaka av med salt och pappar.
Ät och njut!
// Nina ;o)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar