Solen lös från en klarblå himmel hela dagen igår och vi hade en underbar dag med massor av mys. På kvällen passade jag på att baka en kaka med alla våra jordgubbar som vi har på tomten. I år har vi massor och det är så härligt att kunna använda till allt möjligt. I helgen tänkte jag pröva på att göra egen jordgubbssaft.
Enkel, snabb och mycket god kaka :)
Jordgubbsrutor med vit choklad
5 dl jordgubbar
3 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
1 1/2 dl mjölk, 3 %
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g riven vit choklad
Jag byter ut mjöl mot mandelmjöl och sockret mot sukrin.
1. Rensa jordgubbarna och skär dem i bitar.
2. Sätt ugnen på 175g. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret och häll i mjölken. Rör ned blandningen i äggsmeten.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Vänd ner blandningen i smeten.
5. Smörj och bröa en form, 30x40cn Häll i smeten och fördela jordgubbarna över.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25-30min
7. Ta ut kakan och strö över chokladen, grädda ytterligare 5 min.
Njuuuut med färska jordgubbar till och citronmeliss
Ikväll lägger jag upp ett recept på gårdagens otroliga smakupplevelse till middag!
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar