Till butiken har vi tagit in en ny härlig porslin i underbara färger. Jag har tidigare visat de härliga te- soppkopparna och latte muggar men nu har vi även fått in tallrikar, gratängformar, skålar mm Det här kommer bli ett härligt vardags porslin i vårt ute kök!
Idag har vi firat våra vänners dotter som tagit studenten, en helt underbar tjej som alla i familjen tycker så mycket om. Massor av god mat, trevligt sällskap och många skratt. Jag hade bakat lite matbröd och Student Cupcakes som hon hade önskat sig. Tyvärr glöööööömde jag fota när hatten satt på cupcakes bullarna, men men så bir det ibland. Mössan är gjord av marscmallows som jag klippt itu på hälften, sen en choklad godis som skärm och strössel. Busenkelt men blir en riktigt rolig extra piff på kakan. Här kommer receptet på cupckaes.
Ingredienser
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao
100 g Phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
En sats ger ca 15 cupcakes.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
Lycka Till och njut av dessa goda bakelser!!
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar