Vilket väder vi har, underbart! Mannen har semester så nu bjuds det på härlig middag på kvällarna när man kommer hem. Att kunna sitta på balkongen på övervåningen och njuta av den sista solen känns som en riktigt bra avsutning på dagen. Idag drack vi ett rött vin "Montevetrano" från Italien, tillverkat av Silvia Imperato som har den vingård som vi bodde på när vi var i Salerno. Gott, lyxigt och en ren njutning i solen.
Idag bjöds jag på ...
"Makrillfilé i gräddig sås med tomater och oliver"
400-500g makrillfilé
ca 1 dl ströbröd
salt
smör, att steka i
2 1/2 dl mellangrädde
6 st soltorkade tomater i olja
1 msk smaksättning från de soltorkade tomaterna
1 dl svarta oliver
finrivet skal från en citron
bladpersilja
1. Vänd makrillen i ströbröd
2. Stek fisken lite lätt i ganska rikligt med smör, några i taget
3. Lägg tillbaka alla filér i stekpannan och tillsätt mellangrädden, tomater, smaksättningen och oliver. Låt alltsammans koka tills fisken är färdig, det tar ca 5-10 min
4. Strö på citronskal och bladpersilja (persiljan kan uteslutas), smaka av med salt
Då vi följer GI, så gjorde mannen en härlig sallad som han serverade till, bestående av sallad, champinjoner, tomater, gurka från egna växthuset och fetaost. Mycket fräscht och gott!
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar