torsdag 30 januari 2014

Carbonare på vitkål

 

Igår gjorde yngsta dottern en riktigt god Carbonare där hon använde vitkål istället för pasta. Otroligt gott. Här kommer receptet....

 Ingredienser

VITKÅLSCARBONARA
4 pers

Vitkål, lagom till fyra personer
 2 paket bacon
 4 dl vispgrädde
  4 ägg
0,5 dl riven parmesanost
Salt och svartpeppar

Strimla och knaperstek baconet. Lägg baconet på ett hushållspapper för att rinna av. Strimla vitkålen fint och stek den mjuk. Vispa ihop grädden, äggen och parmesanen i en bunke. Ha i baconet i stekpannan tillsammans med vitkålen, ta av från värmen och häll på äggblandningen. Rör ordentligt tills såsen tjocknar, värm försiktigt igen om det behövs för att såsen ska tjockna. Ha eventuellt i lite salt (tänk på att både baconen och parmesanen är salta). Lägg upp på tallrikar och "carbonera", det vill säga ha på svartpeppar.

// Nina ;o)

Inga kommentarer: