Här kommer recept på en riktigt god och lättlagad Fiskryta som jag gjorde till middag häromkvällen. Det går bra att piffa upp den med räkor om man vill göra den lite festlig.
Laxgryta med saffran
4-6 portioner
500 g laxfilé
1 mellanstor zucchini
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 mellanstora potatisar
7 dl fiskbuljong
1 burk krossade tomater
1/2 g saffran
1 msk paprikapulver
1 krm kajennpeppar
rivet skal av 1 citron + 2 tsk saft
2 dl matlagningsgrädde
1 broccoli
150 g gröna bönor
salt
svartpeppar
persilja
1. Skär laxen i stora kuber. Skär zucchinin i bitar. Hacka löken grovt och finhacka vitlöken. Dela broccolin i små bitar och bönorna i mindre bitar. Skala och tärna potatisen.
2. Fräs lök, vitlök och zucchini mjuka i olivoljan.
3. Lägg potatistärningar, fiskbuljong, krossade tomater, saffran, citronskal, paprikapulver och kajennpeppar och låt grytan sjuda i 15 minuter eller tills potatisbitarna är genomkokta.
3. Häll i grädden och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg i broccoli, gröna bönor och lax och låt grytan sjuda tills laxen är färdig.
4. Toppa med klippt persilja och servera med ett gott bröd att doppa i grytan.
Servera med ett gott bröd, är och njut.
// Nina ;o)
4-6 portioner
500 g laxfilé
1 mellanstor zucchini
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 mellanstora potatisar
7 dl fiskbuljong
1 burk krossade tomater
1/2 g saffran
1 msk paprikapulver
1 krm kajennpeppar
rivet skal av 1 citron + 2 tsk saft
2 dl matlagningsgrädde
1 broccoli
150 g gröna bönor
salt
svartpeppar
persilja
1. Skär laxen i stora kuber. Skär zucchinin i bitar. Hacka löken grovt och finhacka vitlöken. Dela broccolin i små bitar och bönorna i mindre bitar. Skala och tärna potatisen.
2. Fräs lök, vitlök och zucchini mjuka i olivoljan.
3. Lägg potatistärningar, fiskbuljong, krossade tomater, saffran, citronskal, paprikapulver och kajennpeppar och låt grytan sjuda i 15 minuter eller tills potatisbitarna är genomkokta.
3. Häll i grädden och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg i broccoli, gröna bönor och lax och låt grytan sjuda tills laxen är färdig.
4. Toppa med klippt persilja och servera med ett gott bröd att doppa i grytan.
Servera med ett gott bröd, är och njut.
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar