Ledig dag, långpromenad i det underbara vädret, bakat Morotskaka och kokat en god Fiskgryta till middag. Härlig måndag!
Här kommer receptet på Roy Fares morotskaka. Absolut den bästa morotskakan jag smakat....
Carrot Cake
35 g riven kokos
270 g vetemjöl
5 g bikarbonat
7 g bakpulver
3 g salt
4 g malen kanel
220 g ägg
300 g strösocker
200 g olja
340 g fint rivna morötter
Frosting
50 g rumsvarmt osaltat smör
300 g färskost
330 g florsoocker
6 g vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion. Smöra en form, 30x22 cm. Mjöla kanterna lätt och täck botten med bakplåtspapper.
2. Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke. Blanda ner oljan och de torra ingredienserna i omgångar i äggsmeten. Rör till sist ner morätterna.
4. Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna helt.
Frosting
Vispa smör och färskost fluffigt. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa samman till en fin och fast frostig. Bred frostingen över kakan.
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar