söndag 3 mars 2013

Mumsigt Hirsbröd


Härlig start på dagen innan jobbet idag, brunch på ett mysigt Café med mannen i ett underbart soligt Stockholm! Vilken start på dagen innan några timmars jobb. Här hemma har det bakats Hirsknäcke

1 liter vatten
2 dl hirs
2 dl dinkelmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
2 msk majsolja

3 msk flingsalt

Koka vatten och hirs enl anvisningarna på förpackningen. Blanda i mjöl, sesamfrön, linfrö, solrosfrö, kokosflingor och majsolja. Rör till en lös deg. Platta ut degen på bakplåtspapper så tunt det går med blöta händer. Strö på flingsalt.

Gräddapå  två plåtar i ugnen ca 45 min. Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 min på andra sidan.

Gott att servera med en klick keso, toppad med en skiva avokado, paprika och groddar. Strö över lite svartpeppar. Sen är det bara att äta och njuta.

// Nina ;o)

Inga kommentarer: