onsdag 20 februari 2013

GI-Lasagne, en stor favorit här hemma!

Ser att jag inte lagt upp receptet på Lasagnen som jag lovade häromdagen, så här kommer det....


6 portioner

1-2 st  squash
1 1/2 tsk salt1st stor gul lök2 st vitlöksklyftaolivolja800 g nötfärs1 stor förpackning krossade tomater, gärna med vitlök2 st lagerblad3 tsk torkad basilika och oreganoSalt, efter smakSvartpeppar, efter smaksmör2,5 dlgrädde1pk tmozzarella
Riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva squashen på längden.
3. Lägg upp skivorna på en handduk och strö över salt för att dra ut onödig vätska. Låt ligga gärna 30 min
4. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut.
5. Lägg upp på ett fat.
6. Bryn köttfärsen i olivolja.
7. Tillsätt stekt lök, krossade tomater, lagerblad och örter.
8. Smaka av med salt och svartpeppar.
9. Låt koka i ca 10 minuter.
10. Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ett lager med squashskivor på botten.
11. Varva med köttfärssås, ett lager squash, köttfärssås och ett sista lager squash på toppen.
12. Häll på grädden.
13. Riv mozzarellan och strö över gratängen. Strö över riven ost så det täcker gratängen.
14. Gratinera i ugn 20–30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
 
Servera med en god sallad.
 
// Nina ;o)

Inga kommentarer: