Om lördagens snökaos bjöd på massor av snö så bjöd söndagen på härlig sol och vår värme, underbart! Igår hade vi fullt med ungdomar här och T som älskar att laga mat bjöd hela gänget på Kragsta Gulasch. Till efterrätt hade han bakat sockerkaka som han serverade med hallon och grädde, så gott och så uppskattat av alla.
Då det var så mycket snö på gården och inget trädgårdsarbete gick att utföra så valde jag och T att åka in till Stockholm för en härlig promenad på Djurgården. Dagen började med en härlig Brunch....
Då det var så mycket snö på gården och inget trädgårdsarbete gick att utföra så valde jag och T att åka in till Stockholm för en härlig promenad på Djurgården. Dagen började med en härlig Brunch....
... gissa om vi var mätta :o) Efter den njutningen var det skönt med en lång promenad runt härliga Djurgården och Hundudden. Ett stopp vid Café Kruthuset för lite kaffe och sol i det härliga vädret kändes helt underbart.
Kvällen avslutades med en härlig familjemiddag och besök av härliga vänner. Kvällens middag blev GI-Crêpes med champinjoner och skinka
4 portioner
6 ägg
2 msk fiberhusk
1 krm salt
smör till stekning
250 g svamp
1 lök
200 g skinka
1 dl creme fraiche
ca 100 g riven ost till gratineringen
1. Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden, fiberhusken och salt och låt svälla i 15 min. Stek på medelvärme.
2. Skiva svampen och hacka löken. Skär skinkan i strimlor.
3. Fräs löken, svampen och skinkan i smöret. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
4. Förbered fyllningen på crêpesen, rulla ihop och lägg dem sedan på ett ungsäkert fat.
5. Strö över riven ost och gratinera i ugnen tills osten fått fin färg, ca 10 min. Servera med god sallad.
Fortsatt trevlig söndags kväll!
// Nina ;o)


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar