Idag har vi gjort favorit pannkakor här hemma till middag, men denna gång med spenat i. Till detta serverade vi rökt lax och en keso röra som var helt gudomligt god! Keso röran blev helt klart en ny favorit hos hela familjen och den här kommer vi att göra många många gånger. Säkert jätte god till en köttbit, på ett gott surdegsbröd eller bara som mellan mål.
Här kommer receptet, jag lovar... ni kommer inte att bli besvikna
Spenatpannkaka
4 portioner
2 dl dinkelmjöl
6 dl standardmjölk
1 1/2 dl tinad hackad spenat
3 st ägg
smör till stekning
salt
Kesoröra
1 kruka gräslök
1 ask keso (250g)
1/2 dl philadelphia ost
1/2 citron
olivolja
salt + nymalen svartpeppar
Tillbehör
200 g skivad kallrökt lax
Mixad sallad
1. Vispa ut mjölet med hälften av mjölken. Tillsätt spenaten, resten av mjölken och 1 tsk salt.
2. Vispa ner äggen, låt den svälla ca 5 min. Grädda pannkakorna i smöret.
3. Kesoröran: Finstrimla gräslöken. Rör ihop keso med färskosten, gräslök, 2 msk olivölja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Pressa i en 1 msk citronsaft.
4. Servera pannkakorna med kesoröra, kallrökt lax och grönsallad.
// Nina ;o)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar