tisdag 26 oktober 2010

Lasagne på GI-vis

Här hemma försöker vi äta mycket GI-mat. Vi känner hela familjen att vi mår väldigt bra av den sortens mat + att det finns så otroligt mycket härliga recept att testa. En av våra favoriter är Lasagne gjord på squashfrukt istället för lasagneplattor.... den är helt himmelskt god. Våga testa, jag lovar att hela familjen kommer att älska den.

Här kommer receptet 

Lasagne 4-portioner

1 stor squashfrukt el 2 mindre
1 tsk salt
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
olivolja
500g köttfärs
1 burk krossade tomater med vitlök
lagerbladlite torkad basilika och oregano
salt och svartpeppar
smör
1 1/2 dl grädde
1 paket mozzarella

  1. Sätt ugnen på 200grader 
  2. Skiva sguashen på längden, använd en osthyvel så går det snabbt och enkelt. Lägg upp på en handduk och strö på lite salt för att dra ut onödig vätska.
  3.  Hacka lök och vitlök och fräs den i olivoljan. Lägg upp på fat. Bryn sedan köttfärsen tills den är genomstekt.
  4. Tillsätt krossade tomater, lagerblad och örter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt koka ca 20 min
  6. Smörj en ungsfast form med smör och lägg ett lager med squash i botten. Lägg på köttfärs och ytterligare ett lager med squash. Toppa med mera köttfärs.
  7. Häll på grädden och strö över osten.
  8. Gratinera i ugn ca 20 min
  9. Servera gärna med en grönsallad, ät och njuuuut
// Nina ;o)

Inga kommentarer: