Chokladbollar med nutella, lyxigt gott.
200 g osaltat smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
3 msk cacao
2 tsk vaniljsocker
4-5 msk Oboýpulver
0,5 dl starkt kaffe
1 nypa salt
13-15 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
4-5 msk Oboýpulver
0,5 dl starkt kaffe
1 nypa salt
13-15 dl havregryn
20 tsk nutella
Pärlsocker, kokos eller strössel.
Gör så här:1. Börja med att frysa in teskedsstora klickar av nutella, som du klickar ut på ett bakplåtspapper.
Låt de frysa minst 2 timmar.
Låt de frysa minst 2 timmar.
2. Vispa smör och strösocker fluffigt i din bakmaskin eller med elvisp på hög hastighet. Vispa ner grädden till en fluffig massa.
3. Tillsätt resten av ingredienserna, havregryn efter behov. Havregrynet ska mixas sönder i bakmaskinen eller med elvispen, så smeten kommer vara väldigt kladdig. Ställ smeten i kylskåpet minst 30 minuter.
4. Skeda ut ganska stora klickar smet på ett bakplåtspapper. Tag fram nutellan och tryck ner dem i smeten. Rulla till bollar så att nutellan göms helt.
5. Rulla sedan i pärlsocker, kokos eller strössel. Förvara chokladbollarna i en tätslutande burk med lock i kylskåpet. Funkar utmärkt att frysa in.
Ät och njut!
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar