2 st skivad auberginer
2 msk vetemjöl
4 msk olivolja
4 dl färdig pastasås
1 1/2 dl strimlad basilika
1 st mozzarella
60 g fetaost
2 skivor surdegsbröd
4 msk hackad färsk timjan
2 små skivade vitlökar
2 dl parmesanost
Sätt ugnen på 225 grader.
Strö salt på auberginerskivorna, låt dem ligga och vätska av sig ca 30 min på en handduk. Pudra med mjöl.
Stek i olja på båda sidor. Lägg hälften av skivorna i botten på en ugnsfast form, täck med en del av pastasåsen, basilikan, mozzarellan och fetaosten.
Fyll på med resten av aubergine, sås, basilika och ost.
Mina det skulle brödet med timjan, vitlök och parmesanost och strö blandningen i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
Server med en god grönsallad och ev charter.
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar