onsdag 15 augusti 2012

GI-middag

Mumsigt god Lasagne på GI-vis. Går snabbt och enkelt att fixa till.

Ingredienser

1st stor squash
1tsk salt
1st gul lök
1st vitlöksklyfta
olivolja
500gnötfärs
1/2 burk krossade tomater
1 burk salsa medium
1st lagerblad
2tsk torkad basilika och oregano
Salt, och Svartpeppar, efter smak
smör
2 dl grädde
1pkt mozzarella + 1 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva squashen på längden, anv en osthyvel så går det snabbt.
3. Lägg upp skivorna på en handduk och strö över salt för att dra ut onödig vätska.
4. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut.
5. Lägg upp på ett fat.
6. Bryn köttfärsen i olivolja.
7. Tillsätt stekt lök, krossade tomater, salsa, lagerblad och örter.
8. Smaka av med salt och svartpeppar.
9. Låt koka i ca 10 minuter.
10. Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ett lager med squashskivor på botten.
11. Varva med köttfärssås, ett lager squash, köttfärssås och ett sista lager squash på toppen.


12. Häll på grädden.
13. Riv mozzarellan , ost och strö över gratängen.
14. Gratinera i ugn 20–30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Servera med en god grönsallad.

// Nina ;o)

Inga kommentarer: