torsdag 12 juli 2012

Middags gott och Cheescake

Till kvällens fantastiska middag, hemma gjorda köttbullar, färskpotatis från landet, sallad och kantarellsås som T bjöd familj och vänner på så bakade jag  Rabarber Cheescake Cupcake av trädgårdens rabarber....  mycket uppskattade efterrätt.


16 st

Rabarberkompott:
1/2 liter skivad rabarber
2 dl socker
koka i 20 min och svalna till den är kall

Kexbotten:
400 gr digestive
150 gr smör

Cheesecake:
300 gr philadelphiaost
1/2 burk kesella 10 %
Vispa osten och kesellan fluffig.
1/2 dl socker
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1/2 dl vispgrädde
100 gr vit belgisk choklad

1. Vispad grädde och hallon och röda vinbär på toppen.
2. Kör kexen i en mixer, blanda i smält smör och trycker ut i stora muffinsformar...
3. Gör cheesecakesmeten och blanda i rabarberkompotten lite lätt...grädda 25 minuter 150 grader varmluft.

Toppa med grädde och bär, mumsigt goda!

// Nina ;o)

Inga kommentarer: