2 st nät färska blåmusslor
2 msk smör
2 st schalottenlök,finhackad
2 st vitlök, finhackade
4 dl grädde
1.5 dl vitt vin
2 st fiskbuljongtärningar
1 knippe bladpersilja, färsk
1 knivsudd cayennepeppar
1 st salt o svartpeppar eller efter behag..
Instruktioner
1. Skölj och skrubba musslorna väl. De musslor som är skadade eller inte ordenligt stängda slänger man direkt. Ibland kan man knacka lite på musslorna och se att de stänger sig, om inte så släng dem.
2. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs hacket snabbt i en stor gryta tills de mjuknar, utan att ta färg.
3. Tillsätt grädde, matlagningsvin, fiskbuljongtärningar samt cayennepeppar.
4. Låt detta koka ihop och smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt sedan ca 3 msk hackad bladpersilja, och låt allting koka ihop i ca 5 minuter.
5. Lägg ner blåmusslorna försiktigt i grytan och lägg på locket. Låt koka under lock i ca 5-10 minuter så att musslorna öppnar sig. Rör om ibland i grytan, försiktigt.
6. Lägg på hackad bladpersilja på slutet och servera i djupa skålar tillsammans med antingen gott bröd eller goda frites
Njuuuut med ett gott vitt vin till!
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar