Morotskakan som jag hade bakat till festen, den stod kvar i kylen ute i förrådet... ha ha så kan det gå. Tur tyckte sonen som då fick ännu större bit att njuta av....
Recept
2,5 dl solrosolja eller annan olja med neutral smak
3,5 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 tsk nyriven muskot
1 tsk kanel
( 1/2 - 1 dl grovt hackade valnötter )
Topping :
150 g smält avsvalnat smör.
200 g Philadelphia ost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft och skal från 1/2 citron
1. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget.
2. Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner dem i smeten . Häll smeten i en smord och bröad form c:a 23 cm i diameter.
3. Grädda kakan i 200 grader i c:a 40 - 45 min.
4. När kakan har svalnat vispas alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet ( tillsätt citronsaften när smeten har tjocknat )
5. Bred smeten över kakan. Låt kakan stå kallt så att toppingen stelnar något. Jag brukar dekorera med några rivna lime skal och blommor.
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar