Ibland blir man riktigt sugen på Morotskaka. Har ett recept som jag fick en gång när jag var på Rosendals trädgårdar. Kakan blir hög och saftig, dekorera gärna med små pelargonblommor.
2,5 dl solrosolja eller annan olja med neutral smak
3,5 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 tsk nyriven muskot
1 tsk kanel
( ev 1/2 - 1 dl grovt hackade valnötter )
Topping:
150 g smält avsvalnat smör.
200 g Philadelphia ost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft och skal från 1/2 citron
1. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget.
2. Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner dem i smeten . Häll smeten i en smord och bröad form c:a 23 cm i diameter.
3. Grädda kakan i 200 grader i c:a 40 - 45 min.
4. När kakan har svalnat vispas alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet ( tillsätt citronsaften när smeten har tjocknat )
5. Bred smeten över kakan. Låt kakan stå kallt så att toppingen stelnar något.
Lycka Till!
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar