onsdag 20 juni 2012

Dagens GI-middag




Gårdags kvällens middag blev en riktigt hit, så gott, enkelt och helt klart en ny favorit här hemma....

Gorgonzolafylld köttfärslimpa med varm sallad

4 portioner

500 g köttfärs
1/2 dl grädde
1 st ägg
salt och svartpeppar
2 msk hackad färsk timjan
100 g gröna oliver utan kärnor (delade på mitten)
125g gorgonzolaost
1 dl valnötter

Varm sallad:

1 fänkål
1 rödlök
1 msk olja
1 rött äpple
färsk timjan

1. Sätt ugnen på 200g. Blnda färs, grädde, ägg, salt och peppar i en skål. Blanda ner oliver och timjan.

2. Forma till en avlång limpa och lägg i en ugnsform. Gär ett avlångt snitt i limpan och smula ner osten. Toppa med valnötter.

3. Dela fänkålen och skär bort roten. Skala löken. Skär fänkål, lök och äpple i skivor och lägg runt köttfärslimpan. Häll på lite olivolja på grönsakerna.

4. Sätt in i ugnen i 20min, dekorera med färsk timjan. Ät och njut!

Inga kommentarer: