söndag 24 juni 2012

Nytt recept på GI-Bröd


 Vilken härlig dag vi haft idag, solen har lyst mest hela dagen och vi har fått en hel del gjort. Handlat hem lite nytt till trädgården bl.a infravärme till altanen på baksidan, en ny stor låda till att förvara dynor i och lite annat smått och gott. Planterat, klippt gräs, fotat massor med kort och fikat med bästa väninnan ute i strålande sol.... underbar söndag!

Ikväll har jag testat att baka ett nytt GI-bröd bröd som jag hittat recept på

Långpannebröd med frön

4 st ägg
1/2 burk kesella 10%
1 msk bakpulver
1 msk brödkryddor
1/2 tsk salt
60 g sesamfrön
60 g kruskakli
70g solrosfrön
1/2 dl linfrön
50 g smält smör

1/2 dl pumpafrön

1. Sätt ugnen på 175grader
2. Vispa äggen lätt och blanda alla ingredienser i en skål
3. Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll ner smeten
4. Strö på pumpafrön och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 min
5. Skär brödet i rutor. Förvara i en plastpåse eller i frysen


Trädgården är så grön och härlig just nu, massor av härliga växter överallt som blommar, grönsaker att äta och snart så kan vi även plocka färska jordgubbar från trädgården. Det är bara att passa på att njuta av allt det vackra....


I morgon ska jag visa fler bilder från trädgården!

// Nina ;o)

Inga kommentarer: