måndag 5 januari 2015

Ballerinakakor med ....


..... fyllning av nutella. Receptet är från Roy Fares nyaste kokbok "

Ingredienser:
300 g rumsvarmt smör
85 g socker
1 äggula
300 g vetemjöl 
20 g kakao
8 g vaniljsocker
Fyllning:
ca 200 g Nutella
Gör så här:  Kör rumsvarmt smör, äggula och socker i en matberedare. Blanda i vaniljsockret och mjölet och rör snabbt ihop till en deg.
2. Dela upp degen i två lika stora delar. Blanda i kakao i den ena. Och låt villa i  kylen i ca 30min.
3. Kavla ut chokladdegen på ett bakplåtspapper. Stansa ut cirklar i ca 4 1/2 - 5 cm i diameter) t.ex med ett champagneglas. Gör sedan ett litet hål i mitten t.ex med en äppelurkärnare eller med en fingerborg. Ta bort överflödig deg runt kakorna och hålet i mitten. Gör samma sak med vaniljdegen men du gör inget hål i mitten i de kakorna.
4. Grädda kakorna i ca 8 min i mitten av en 200 grader varmluftsugn.
5. När kakorna har svalnat så breder du på ett lager nutella på de mörka bottnarna sedan sätter du ihop den med de ljusa så att fyllningen kommer upp i hålet.
// Nina ;o)

Inga kommentarer: