onsdag 13 mars 2013

Hummersoppa med Foccaciamuffins på GI-vis

Igår fyllde T år och eftersom jag var ledig så ville jag göra något extra gott till middagen. Det blev Hummersoppa med räkor och krabba till middag. Till det serverade jag Foccaciamuffins och till efterrätt Kesofrutti med blåbäfr och kokos. Svärfar och svärmor kom över på en sen middag och lite fika, mycket trevligt!

Här kommer recepten....

Hummersoppa med räkor och krabba

4 portioner

1 scharlottenlök
1 burk krossade tomater med vitlök
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljong
2 msk hummerfond
2 dl grädde
1 dl kokosmjölk
salt och peppar
pressad citron
3 cm färsk ingefära
500 g räkor med skal
1 burk krabba

1. Hacka och fräs lök i fett. Tillsätt tomaterna, vatten, grönsaksbuljong, grädde, fond och kokosmjölk. Koka ihop till hälften återstår. Mixa slätt och smaka av med salt, peppar och citron.
2. Riv i ingefära och blanda ner i soppan .
3. Ska aräkorna och hacka dem och krabbköttet i mindre bitar. Rör ner skaldjuren i soppan och låt det bli precis varmt.
4. Servera med Foccaciamuffins.

Foccaciamuffins

2 st ägg
100 g philadelphiaost
50 g smält smör
1/2 kruka färsk basilika
1 msk fiberhusk
1 krm alt
1 tsk bakpulver
50 g fetaost
10-12 kalamatioliver

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen pösiga med elvisp, blanda i philadelphiaosten. Häll i det smälta smöret, hackad basilika och alla torra ingredienser. Mosa fetaosten och blanda ihop ordentligt.
2. Klicka smeten i ett muffinsbläck el muffins formar, ca 6 st.
3. Tryck ner 1 el 2 oliver i varje muffins. Toppa med flingsalt och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

// Nina ;o)

Inga kommentarer: