.... av mys! Vilken underbar dag vi haft idag, strålande sol och så varmt och skönt. Pelargonerna växer så det knakar, sallad och ruccolan kan man nästan se hur de växer lite dag för dag. Jag brukar så sallad och ruccola i omgångar, då har vi färsk sallad från egen odling hela sommaren. Idag har jag även sått rödbetor, rädisor och mangold.
Idag blev det en härlig Nässel- och Broccolisoppa med fetaost till middag, serverade dessa i mina nya skålar från Green Gate. Har alltid tyckt väldigt mycket om deras härliga porslin och nu äntligen har vi tagit in det i butiken. Så mycket fint! Gillar att plocka in delar av deras sortiment och blanda upp med tex Mateus porslin.
Här kommer enkla receptet på Soppan (GI-recept)
4 portioner
6 dl vatten
1 msk fond
100g fryst broccoli
150 g förvällda nässlor (frysta)
3 scharlotten lökar
2 st vitlöksklyftor
1 msk olja
salt och svartpeppar
150 g fetaost
1. Koka upp vatten, fond och broccoli i en kastrull. Låt koka 15 min.
2. Tillsätt nässlor och koka i 5 min.
3. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med oljan och bryn löken i någon minut. Tillsätt löken i soppan.
4. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
5. Häll upp soppan i tallrikar. Skär bitar av fetaosten och lägg ner i soppan. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar