Dagens middag....
Penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola
400g pasta, tex penne
1 msk hasselnötter
500g broccoli
50g mascarpone
150 g gorgonzola
2 msk creme fraiche
1 msk balsamvinäger
1 msk torrt vitt vin el 1 tsk färskpressad citronjuice
1 dl svarta oliver
salt och ny malen svartpeppar
1. Koka pastan
2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, lägg dem i en handduk och gnugga bort skalet. Grovhacka nötterna.
3. Skär broccolin i buketter. Koka 4-5 min i lätt saltat vatten.
4. Koka upp mascarpone, gorgonzola, creme fraiche, vinäger, vin el citron i en stekpanna. Tillsätt broccoli och pasta, blanda runt. Strö över oliver och nötter.
5. Mal över peppar och salt.
Syrlig smoothie med blodapelsin
Ger 4 st glas
Pressa juicen ur 10 st blodapelsiner, det ska bli ca 6 dl. Dela, kärna ur och skär 1 mogen avokado i bitar. Mixa avokado, 2 dl frysta hallon och blodapelsin juice i en mixer till en slät smoothie. Häll upp i glas. Garnera ev med några tinade hallon. Drick och bara njuuuuut!
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar