söndag 1 april 2012

Söndags middag

Dagens middag....

Penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola

400g pasta, tex penne
1 msk hasselnötter
500g broccoli
50g  mascarpone
150 g gorgonzola
2 msk creme fraiche
1 msk balsamvinäger
1 msk torrt vitt vin el 1 tsk färskpressad citronjuice
1 dl svarta oliver
salt och ny malen svartpeppar

1. Koka pastan 

2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, lägg dem i en handduk och gnugga bort skalet. Grovhacka nötterna.

3. Skär broccolin i buketter. Koka 4-5 min i lätt saltat vatten. 

4. Koka upp mascarpone, gorgonzola, creme fraiche, vinäger, vin el citron i en stekpanna. Tillsätt broccoli och pasta, blanda runt. Strö över oliver och nötter.

5. Mal över peppar och salt.


Måste även  bjuda på ett recept på en härlig vitaminkick som jag gjorde till söndagens brunch till familjen idag. Mums så god den var :o)

Syrlig smoothie med blodapelsin

Ger 4 st glas

Pressa juicen ur 10 st blodapelsiner, det ska bli ca 6 dl. Dela, kärna ur och skär 1 mogen avokado i bitar. Mixa avokado, 2 dl frysta hallon och blodapelsin juice i en mixer till en slät smoothie. Häll upp i glas. Garnera ev med några tinade hallon. Drick och bara njuuuuut!

// Nina ;o)

Inga kommentarer: