.... efter jobbet. Efter min en timmes Power Walk så kunde jag stå ute i det sköna vädret och skola om mina tomater som nu verkligen kommit igång. Nu har även luktärternas frön kommit i jorden. Jag låter alltid fröna ligga i ett glas ljummet vatten över natten, då gror de snabbare. Älskar den här tiden på året....
En mysig middag med familjen och bowling har vi också hunnit med, blev en spontan mysig kväll med våra tjejer. Kväellens GI-middag bjuder jag på här:
Currykyckling med blomkålsris
4 portioner
1 gul lök
400-600g kycklingkött
2 dl creme fraiche
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
saft av pressad citron
salt & peppar
1 blomkålshuvud
1 rödlök
1/2 kruka färsk basilika
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
gröna salladsblad
1. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs i smör
2. Skär kycklingköttet i små bitar lägg i stekpannan. Stek ett par minuter och tillsätt creme fraiche, curry och gurkmeja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
3. Koka upp rikligt med vatten. Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet. Koka upp någon enstaka minut el två.
4. Hacka löken och den färska örten.
5. Häll av vattnet på riset, blanda ner olivolja, balsamvinäger, rödlök och basilika. Smaka av salt och peppar.
6. Servera med gröna salladsblad.
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar