Lite nya recept för i år blev bl.a
Matjes i glas
4-portioner
Ingredienser
1 burk hela matjesfileér
4 st potatisar
1/2 rödlök
1 dl ättiksgurka
2 dl gräddfil
1/2 dl hackad dill
1/2 tsk rivet citronskal
1. Låt sillen rinna av och skär den i små bitar. Skala potatisen och skär i små bitar. Skala och hacka löken.
2. Blanda gräddfil, dill och citronskal.
3. Varva sill, potatis, lök, gurka och sås i glas. Avsluta med en klick sås och lite hackad lök. Ställ glasen i kylen fram till servering. Garnera med sill och citron. Gott, enkelt och vackert!
Blinier med löjrom och vispad creme fraiche
Blinier:
2. Blanda gräddfil, dill och citronskal.
3. Varva sill, potatis, lök, gurka och sås i glas. Avsluta med en klick sås och lite hackad lök. Ställ glasen i kylen fram till servering. Garnera med sill och citron. Gott, enkelt och vackert!
Blinier med löjrom och vispad creme fraiche
Blinier:
3 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 tsk havssalt
4 tsk torrjäst
2 dl standardmjölk
2 st ägg
2 dl creme fraiche
50 g smält smör
Vispad creme fraiche:
1 dl lätt creme fraiche
1 dl creme fraiche
1 msk citron saft
1 tsk riven citronskal
salt
1. Sikta vetemjöl i en bunke. Blanda ner bovete, salt och jäst. Häll mjölken i en kastrull och värm den ljummen. Ta av från värmen. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa ihop creme fraiche, mjölk och äggulor. Vispa ner det i mjölblandningen tills den är blank och utan klumpar. Låt vila i kylen ca 1 tim.
2. Vispa vitorna till fast skum och vän ner dem i smeten. Låt stå i kylskåpet 1 timme till.
3. Värm en plättlagg och smält lite smör i hålen. Häll i smet och grädda i ca 2 min på varje sida.
4. Vispa alla ingredienserna till creme fraiche röran med en elvisp i en skål tills den blir luftig och krämig. Servera blinierna med rom, vispad creme fraiche, citronskiva, några mangold blad och hackad gräslök.
Sista receptet som jag bjuder på idag från vårt Påsk bord är....
Grön sparris med vinägrett och hackade ägg
6-portioner
1 kg grön sparris
2 ägg
Vinägrett:
5 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk crème fraiche
1/2 msk vatten
salt och peppar
Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten.
Bryt bort den träiga nedre delen av sparrisen (håll den mellan tummen och pekfingret och bryt så knäcks den där den är mjäll). Spara några råa till dekoration. Koka dem i lättsaltat vatten med knopparna över vattnet i cirka 4 minuter. Låt rinna av i en sil. Klappa torra med en ren kökshandduk och arrangera på fat.
Hårdkoka äggen, skala och hacka dem fint. Lägg ägghacket på sparrisen och ringla vinägretten över. Dekorera med strimlad rå sparris.
1 dl bovetemjöl
1 tsk havssalt
4 tsk torrjäst
2 dl standardmjölk
2 st ägg
2 dl creme fraiche
50 g smält smör
Vispad creme fraiche:
1 dl lätt creme fraiche
1 dl creme fraiche
1 msk citron saft
1 tsk riven citronskal
salt
1. Sikta vetemjöl i en bunke. Blanda ner bovete, salt och jäst. Häll mjölken i en kastrull och värm den ljummen. Ta av från värmen. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa ihop creme fraiche, mjölk och äggulor. Vispa ner det i mjölblandningen tills den är blank och utan klumpar. Låt vila i kylen ca 1 tim.
2. Vispa vitorna till fast skum och vän ner dem i smeten. Låt stå i kylskåpet 1 timme till.
3. Värm en plättlagg och smält lite smör i hålen. Häll i smet och grädda i ca 2 min på varje sida.
4. Vispa alla ingredienserna till creme fraiche röran med en elvisp i en skål tills den blir luftig och krämig. Servera blinierna med rom, vispad creme fraiche, citronskiva, några mangold blad och hackad gräslök.
Sista receptet som jag bjuder på idag från vårt Påsk bord är....
Grön sparris med vinägrett och hackade ägg
6-portioner
1 kg grön sparris
2 ägg
Vinägrett:
5 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk crème fraiche
1/2 msk vatten
salt och peppar
Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten.
Bryt bort den träiga nedre delen av sparrisen (håll den mellan tummen och pekfingret och bryt så knäcks den där den är mjäll). Spara några råa till dekoration. Koka dem i lättsaltat vatten med knopparna över vattnet i cirka 4 minuter. Låt rinna av i en sil. Klappa torra med en ren kökshandduk och arrangera på fat.
Hårdkoka äggen, skala och hacka dem fint. Lägg ägghacket på sparrisen och ringla vinägretten över. Dekorera med strimlad rå sparris.
// Nina ;o)



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar