Hela familjen älskar Italien, dess folk, maten och kulturen. Så idag denna härliga söndag så hade vi bestämt att vi skulle tillaga egen Gnocchi al ragu.
Till ragun så ska lök, morötter, vitlök och selleri finhackas och sedan ligga och svettas i olja och tomatpuré. Sen steker man allt tillsammans med köttfärsen och lite färsk timjan. Nu har Ragun stått på spisen och puttrat i över 2 tim och nu är det dags för själva Gnocchin. Det här ska bli spännande....
Gnocchi
600 g mjölig potatis
1 st ägg
200 g mjöl
riven parmesan ost
Skölj potatisen och koka med skal tills de är mjuka, skala medan det fortfarande är varma. Pressa genom en potatispress och strö över mjölet lite i taget och knäck ägget tills du fått en mjuk deg. Rulla en smal "korv" och skär i bitar (2x2cm). Använd gärna en gaffel för att räffla dem. Låt vila på en mjölad duk.
Nu är det bara barnen som ska komma hem så vi kan njuta av en god middag. Blir en bra avslutning på en härlig dag som började med ett "Spa" besök på Ulriksdals Slottsträdgård tillsammans med bästa väninnan. En fika på ca 2 tim, ha ha vi kan verkligen prata....sen njutning bland alla blommor och så klart en hel del inköp men det berättar jag mer om en annan dag. Nu ramlar tjejerna in ch det är dags för middags mys!
Ha en fortsatt trevlig söndagskväll alla där ute
// Nina ;o)
PS.... fika ute i solen har vi så klart hunnit med jag och T, hoppas Ni också fått njuta av den underbara värmen idag :o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar