Började dagen med ett hårt träningspass på gymmet med T, sen lunch på Vappiano inne i Stockholm Härlig början på söndagen!
Sen stod storhandling på schemat. Vi storhandlar en gång/vecka, skriver matlistor och kollar recept tillsammans i familjen. Känns kul att även barnen gillar denna "tradition" så de kommer säkerligen ta med sig den när de flyttar hemifrån. Den äldsta dottern vet jag redan gör detta :o)
Sen har vi haft en riktigt mysig och trevlig dag här hemma med tjejerna och några vänner till dom. Mannen fixade middag till alla, han är verkligen en klippa! Själv har jag bakat bröd så vi har färskt bröd till veckan.
Blev vårt favorit bröd "Nyttiga Brödet"
Sätt ugnen på 175 grader
2 1/2 dl Dinkelmjöl
1 dl Grahamsmjöl
1 1/2 dl Rågsikt
1 1/4 dl Fyrkornskross
1 dl Groddar
1/2 tsk Salt, gärna havssalt
2 tsk Bikarbonat
2 1/2 msk Blandade brödkryddor (finns en kryddpåse som heter så)
0,5 L Filmjölk
1/4 dl Sirap, gärna mörk
Jag brukar lägga i degen
1/2 dl Torkade Goji bär, hassel nötter, torkad frukt eller annat som man har hemma .
1. Blanda alla ingredienser med varandra, bara att röra ihop. Hur enkelt som helst.
2. Smöra en sockerkasform på ca 1 1/2 l
3. Häll i smeten
4. Grädda ca 60min
5. Man man även göra till 2 formar samtidigt, bara att dubblera receptet men grädda då bröden ca 100min
Ha en fortsatt underbar söndag
Krameli kram från Nina


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar