söndag 11 september 2011

Söndagsmiddag på Sonjas Grek med mannen


Grekisk mat gör sig förstås allra bäst på plats i värmen i Grekland, men den är också riktigt lyckad på Bondegatan 54 på Söder. Hos Sonjas Grek kan man äta ljuvliga marinerade oliver, vitlöksbröd som tar slut alldeles för snabbt och varmrätter som det helt enkelt inte går att välja bland.

Vi valde "Pikilia" (minst 2personer) till förrätt som är en tallrik med blandade härligheter som oliver, vitlösstekta rödbetor, härliga röror, musslor och räkor. Till det drack jag ett underbart gott vitt vin "Pasqua Di Notte", med smak av nektarin, limeskal, vinteräpplen, tropisk frukt samt blodapelsin.


Till varmrätt valde jag "Souvlaki", grillspett på oxfilé, fläskfilé och lamm. Serveras med rostade grönsaker, friterad potatis och tzatziki. Jag bytte dock ut potatisen mot en härlig sallad. Mannen åt "Paidakia", grillade lammracks. Serverades med spenat- och fetaost potatiskaka samt timjanssky.

Har ni vägarna förbi söder, besök Sonjas Grek... ni kommer inte att bli besvikna.

// Nina ;o)

Inga kommentarer: