Ört- och citronugnsbakad lax med stekta grönsaker
4-portioner
600-800g bit färsk lax
1 citron
En näve färsk timjan
En näve färsk gräslök
2 dl matlagningsyoghurt
250 g sockerärtor
1 zuccini
8 st körsbärstomater
olivolja
salt & peppar
1. Värm ugnen till 175grader. Lägg laxen i en úgnssäker form.
2. Skölj citronen och riv av skalet på laxen och pressa över halva citronen, ringla lite olivolja över laxen, lite salt och peppar.
3.Ugnsbaka laxen ca 20 min
4. Såsen gör du genom att lägga resten av det rivns citronskalet i en skål, tillsammans med yoghurt och saften av en halv citron.
5. Klipp ner gräslök och timjan i skålen, salt och peppar. Mixa allt till såsen blivit lite skummig.
6. Skölj sockerärtor, zuccinin och tomaterna. Skär med osthyveln längs med zuccinin. Stek alla grönsakerna tillsammans i en stekpanna till de fått fin färg och mjuknat något.
7. Strö lite flingsalt över grönsakerna vid severing.
Testa receptet, så fräscht och så gott. En ny favorit som hamnar i receptboken "Familjens Favoriter"
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar