Idag var bästa väninnan och hennes man över på en fika. Jag hade gjort en Rabarberkaka men rabarber från egna trädgården som jag även bjöd på till dotterns 20-års fest och som var så uppskattad. Receptet har nu hamnat i min fina Bak bok som min äldsta dotter gjort till mig i julklapp.
Här kommer receptet, absolut värt att testa. Jag hade lite blåbär kvar som mannen plockade till frukosten så jag slängde i även dessa, mycket gott.
Rabarberkaka
12 st bitar
150g smör
3 dl strösocker
2 st ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 rabarberstjälkar, ca 300g, skivade
1 tsk maizenamjöl
2 msk socker
1. Sätt ugnen på 175grader, smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diamater. Blanda smör, ägg och socker i en mixer.
2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpullver och vänd ner det i smeten. Blanda till en jämn smet och bred ut smeten i formen.
3. Vänd rabarberbitar i socker och maizena och fördela över smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 1 tim.
Lycka Till och NJUUUT i sommarvärmen tillsammans med lite glass och eller vaniljsås.
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar