Portioner: 4
500 g köttfärs
1 dl röda linser
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
1½ tsk salt
1½ krm peppar
2 dl riven ost
Smörstekta grönsaker:
200 g morötter
200 g vitkål
200 g purjolök
½ dl vatten
1. Koka linserna enligt anvisningarna. Låt dem kallna. Arbeta samman färsen med kokta linser, tomatpuré, pressad vitlök, vatten, salt och peppar till en smidig smet.
2. Forma färsen till 4 stora biffar. Lägg dem i smorda eldfasta portionsformar, ca 13-14 cm diameter. Strö över riven ost. Stek biffarna mitt i ugnen ca 30-35 min i 200°.
3. Skala och strimla morötterna under tiden. Ansa och strimla purjolöken och vitkålen. Fräs allt i lite olivolja. Tillsätt vatten och salt. Låt grönsakerna efterstekas under lock på svag värme ca 3 min. Lägg lite grönsaker runtom biffarna och bjud resten av grönsakerna till.
Lycka Till!
// Nina :o)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar