lördag 7 maj 2011

GI-Paj "Köttfärspaj utan vetemjöl"


Idag blev det en Köttfärspaj till middag. Testade att göra denna paj som är helt utan vetemjöl och därför också helt GI-rätt. Riktigt riktigt god var den så här kommer receptet...

"Köttfärspaj utan mjöl"

Pajskal

4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör

Fyllning

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 knippe timjan, hackad
1 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
2 dl ost, riven
8 st cocktail tomater
Grönsallad

1. Vispa ägg och grädde. Häll i en generös smörad pajform.

2. Grädda i ugnen på 200grader i ca 5 min tills pajskalet blivit "torrt"

3. Skiva lök och vitlök och bryn i stekpannan

4. Lägg i köttfärsen i pannan och bryn tillsammans med löken. Häll i vatten, tomatpuré och timjan. Låt puttar tills vätskan kokat bort.

5. Fördela kättfärsen i pajformen.

6. Blanda grädde, creme fraiche och ost i en separat bunke. Häll smeten över köttfärsen.

7. Fördela cocktailtomaterna över pajen.

8. Grädda på 225grader i ca 10-15min eller tills ytan fått fin färg. Servera med gränsallad.

Lycka Till

// Nina ;o)

Inga kommentarer: