Igår blev det stora favorit maten här hemma till middag - GI-Lasagne. Så gott och lättlagat, gillar mat som man ställer in i ugnen och så är allt klart. Jag kan verkligen rekommendera er alla att testa receptet som ni hittar lite längre ner.
I veckan var jag hos Paradisverkstaden på deras uppackning på Linnegatan här i Stockholm.En hel del vackra saker har dom. Vi är dock lite tveksamma om det kommer att passa oss i butiken, men vi är verkligen sugna.
De största faten hand målar ägarinnan Eva, bara det gör de så exklusiva och dom är verkligen vackra. Ljusfaten är det som vi egentlige är mest sugna på, men när man såg allt så här i sin prakt ja då ville man ha allt. Oj oj hur ska vi göra, det här tåls att tänkas på.
Här kommer nu receptet, Lycka Till!
Antal portioner: 4
Ingredienser
1 st stor squash1 tsk salt
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
Olivolja
500 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 st lagerblad
2 tsk torkad basilika och oregano
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Smör
1.5 dl grädde
1 pkt mozzarella
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva squashen på längden.
3. Lägg upp skivorna på en handduk och strö över salt för att dra ut onödig vätska.
4. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut.
5. Lägg upp på ett fat.
6. Bryn köttfärsen i olivolja.
7. Tillsätt stekt lök, krossade tomater, lagerblad och örter.
8. Smaka av med salt och svartpeppar.
9. Låt koka i ca 10 minuter.
10. Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ett lager med squashskivor på botten.
11. Varva med köttfärssås, ett lager squash, köttfärssås och ett sista lager squash på toppen.
12. Häll på grädden.
13. Riv mozzarellan och strö över gratängen.
14. Gratinera i ugn 20–30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
2. Skiva squashen på längden.
3. Lägg upp skivorna på en handduk och strö över salt för att dra ut onödig vätska.
4. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut.
5. Lägg upp på ett fat.
6. Bryn köttfärsen i olivolja.
7. Tillsätt stekt lök, krossade tomater, lagerblad och örter.
8. Smaka av med salt och svartpeppar.
9. Låt koka i ca 10 minuter.
10. Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ett lager med squashskivor på botten.
11. Varva med köttfärssås, ett lager squash, köttfärssås och ett sista lager squash på toppen.
12. Häll på grädden.
13. Riv mozzarellan och strö över gratängen.
14. Gratinera i ugn 20–30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar