Testade även att fota lite med min nya kamera. Känns lite vemodigt att frosten snart kommer att ta alla blommor som faktiskt fortfarande blommar.
Passade även på att njuta ute i solen med en stor kopp härligt rött te bland alla höstlöv, helt underbart. Sen så blev det plockning av de sista äpplena, oj oj vad mycket vi börjar få varje år. Av äpplena gjorde jag 2 st Äppelpajer, kokade äppelmos som vi kan smaska på i vinter och så stekte jag äppelklyftor i socker och kanel som jag fryste ner i små formar. Bara att plocka fram i vinter så kan vi njuta av äppelpaj hela året. Detta recept är vår favorit, testa och njut. Serveras med vaniljsås eller vaniljglass eller varför inte bägge delar
(bilden är lånad från www.recept.nu)
Äppeltantens smuldegspaj
Smuldeg
1.5 dl råsocker
1.5 dl kokosflingor
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör
1.5 dl kokosflingor
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör
1. Nyp ihop råsocker, kokosflingor, havregryn, vetemjöl och smör tills det blir en smulig deg.
2. Förbered fyllning
8 st småformar eller 1 stor form
6-8 st äpplen
2 msk smör
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
smör till formarna
3. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
4. Skär frukten i klyftor och stek i smör och strösocker.
5. Lägg frukten i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen.
6. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
Lycka Till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar