Märks att det är skördetider, så mycket härliga rotfrukter i butikerna nu. Idag när vi storhandlade jag och dottern köpte vi hem en hel del härliga rotfrukter som tex morötter, kålrot, vitkål, rotselleri och rödbetor. När vi kom hem kokade vi en jätte gryta med härligt doftande grönsakssoppa. Recept hittar ni längre ner
Idag har jag även tagit små sticklingar av alla in pelargoner so jag planterat i små krukor för övervintring. Jag brukar sätta två sticklingar i varje kruka, då brukar i vart fall en av dom överleva vintern. Sen i februari så är det dags för omplantering och då klipper jag även ner mina stora pellisar.
På kvällen blev det sen en härligt god Äppelkaka med smuldeg av bl.a cocos och havregryn. Till det serverade jag vaniljssås och vaniljglass... riktigt mumsigt så här en söndagskväll.
Mammas Grönsakssoppa
1 klyfta vitkål
4 morötter
2 stora palsternackor
1 rotselleri
2 röd paprikor
1 purjolök
1 knippe persilja
1 chilifrukt
2 l grönsaksbuljong
2 msk tomatpure
3-4 msk äppelmos
1. Skala, ansa och skär alla grönsaker och rotfrukter i 1,5 cm stora tärningar. Hacka persiljan och chilin
2. Koka upp buljongen. Lägg grönsakerna i buljongen, låt koka ca 10-15 minuter eller tills grönsakerna är nästan mjuka.
3. Smaka av med äppelmos och salt. Strö över persilja.
Servera med ett gott bröd och njut
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar