Har glömt att berätta om den goda middagen vi blev bjudna på av mannen efter det att han plockat kantareller häromdagen. När jag och dottern kom hem hade han fixat i ordning var sin tallrik med Älgfärsbiffar fyllda med kantareller och lök till det serverade han den mest underbara stuvningen som han hade gjort av Broccoli och Blomkål... ohhh så gott det var.
Blomkålsstuvning:
1 blomkålshuvud
1 knippe broccoli
40g smör
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
2 dl grädde
Salt
Vitpeppar
ev lite riven muskot.
1. Dela blomkålshuvudet i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 7 minuter. Spara gärna 1 dl av kokvattnet. Låt blomkålen rinna av.
2. Smält smör i en kastrull. Vispa i vetemjöl och häll sedan på mjölk och ev kokvattnet.
3. Koka upp och låt sjuda några minuter. Lägg i den avrunna blomkålen. Salta och peppra.
Älgfärsbiffarna har han inget recept på utan de gör han helt enkelt på måfå av det vi har hemma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar