Igår kom älskade dottern med sambo hem från Grekland. Med sig hade dom ett mycket trevligt vin och honung med valnötter som tillverkades i den by de bott under en veckas tid. Honungen testade jag till yoghurten i morse och gissa om den var god, så mycket smak mot den man köper i affären här hemma. Dom är alltid så gulliga, kommer med små presenter som alltid är väl genomtänkta. Så härligt att ha dom hemma igen även om det bara blev för ett par timmar innan de var tvungna att åka hem till sin mysiga lägenhet då jobb och skola väntade idag.
Vi hann i vart fall med en mysig middag... Laxpudding från Ernst sommarprogram. Oj oj vad gott det var och så enkelt att tillaga.Receptet är hämtat från RECEPT.NU
Laxpudding
Antal portioner: 8
Ingredienser
2.5 kg potatis, kokt kall
1 msk smör
500 g laxfilé
500 g lax, gravad
2 knippor dill
10 st ägg
2 dl grädde
8 dl mjölk
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1 msk smör
500 g laxfilé
500 g lax, gravad
2 knippor dill
10 st ägg
2 dl grädde
8 dl mjölk
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1. Sätt på ungen på 200 grader.
2. Ta fram en ugnssäker form.
3. Skiva den kokta potatisen.
4. Smöra formen.
5. Bottna formen med hälften av potatisen.
6. Lägg gravade laxskivor över potatisen.
7. Skär laxfilén i bitar och lägg i formen.
8. Krydda med salt och peppar.
9. Grovhacka dillen och strö över laxen.
10. Lägg på sista lagret av potatisen.
11. Knäck äggen i en skål och vispa ihop tillsammans med grädde och mjölk.
12. Slå äggstanningen i formen.
13. Tryck till med en sked på toppen av ingredienserna i formen. Det gör att äggstanningen kommer ner även till det understa lagret av potatisen.
14. Grädda i cirka 30 minuter tills äggstanningen är fast och översta lagret av potatisen har blivit gyllenbrun.Jag gjorde även en Basilikasås m citron som jag serverade till, riktigt mumsigt
2,5 dl matlagningsyoghurt
1 näve hackad citron basilika
1 tsk pressad citronjuice
salt och citronpeppar efter smak
Testa, det går inte att misslyckas. Det blir väldigt mycket mat, men perfekt att frysa ner och ha till matlådor om det blir något över.
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar