4 msk kakao
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1,5 dl strösocker
2 st ägg
200gr mörk choklad, minst 70% kakao
Ca 16 stycken
1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst.
Låt svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
4. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon.
5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Chocolate frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Blanda alla ingredienser och spritsa på de kalla muffisen. Dekorera med blommor, strössel eller annat kul.
Eller så kan man välja att göra en
Marängtopp:
2 äggvitor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vaniljsocker lite i taget under vispningen tills massan är blank och styv.
2. Klicka eller spritsa marängen på muffinsen, inte så mycker på varje.
3. Grädda mitt i ugn i på 175 grader ca 25 minuter, tills dom fått fin färg.
Lycka Till
// Nina :o) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar