Tänk vad underbart det är med sommar och man kan flytta ut köket i trädgården. Idag har vi grillat all mat ute även desserten som blev helt underbar.
Just nu har vi inga mygg, dom har gått i dvala pga av det varma vädret vilket känns helt underbart. Det gäller att sitta ute och njuta så länge det varar. Här nedan följer recept på desserten
8 portioner
Träspett som legat i blöt minst 20min
1/2 sockerkaka, hembakad el köpt, skivad
1/2 liter färska jordgubbar, delade
2 nektariner, skivad i klyftor
200 g philadelphiaost
2 msk florsocker
1/2 lime
Trä jordgubbar och nektariner på spett.
Blanda ost och florsocker. Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen. Tillsätt i krämen.
Grilla spetten ca 3 min per sida och sockerkakan ca 1 min, se upp så det inte bränns.
Servera med lime krämen.
(receptet är taget ur Laga Lätt nr 7, 2010)
// Nina ;o)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar